Khamis, Februari 12, 2009

MB Bundle

Kejatuhan kerajaan Barisan Nasional (BN) di Perak dalam pilihanraya umum tahun lalu akan dijadikan sebagai suatu pengajaran dalam usaha memantapkan kestabilan politik di negeri itu.
Menteri Besar Datuk Dr Zambry Abdul Kadir berkata pelantikan barisan exco yang berpengalaman dilihat sebagai langkah pertama memulihkan keadaan politik selain memastikan agenda pembangunan ekonomi di negeri itu dilaksanakan dengan sebaiknya.
"Di sebaliknya (kekalahan BN negeri pada pilihanraya umum), BN akan melakukan sesuatu untuk membetulkan keadaan...kerajaan BN adalah kerajaan yang berpengalaman dalam melakukan perubahan demi kemajuan sesebuah institusi rakyat," katanya semasa ditemuramah oleh Dr Asraf Wajdi Datuk Dusuki dalam program Dialog@1 yang disiarkan di RTM1, malam tadi. Ini kenyataan yang menarik dari Mat Gelap Pangkor... kenape tman kabo menarik? menarik sebab sebelum ni Mat Gelap ni dah keluarkan kenyataan bahawa kerajaan haram UMNO/BN Perak akan meneruskan agenda UMNO/BN yang terdahulu di negeri Perak...Jadi? Kome tak paham ke? Kerajaan UMNO/BN Perak telah ditolak oleh rakyat Perak dalam PRU-12 kerana dasar-dasar dan agendanya tidak memberi manfaat kepada rakyat Perak... maka bila diadakan pilihanraya umum, rakyat tolak deme...Mat Gelap Pangkor naik jadi MB Haram, dia nekad nak teruskan agenda UMNO/BN yang terdahulu... atau dalam bahasa mudahnya Mat Gelap Pangkor akan meneruskan agenda membenamkan UMNO/BN di Perak dengan lebih berjaya...Kalau dalam PRU-12 UMNO/BN kalah dengan majoriti keseluruhan hampir 45,000 undi, Mat Gelap Pangkor akan pastikan untuk PRU-13 UMNO/BN akan kalah dengan majoriti yang lebih tinggi... sebab tu dia ambik keputusan meneruskan agenda UMNO/BN yang lepas...Orang ini (Mat Gelap Pangkor) bagi aku memang layak menjadi MB Haram Perak... lagi cepat UMNO/BN bungkuih... muka baru, kepala otak lama ... "sizen"... old school ... muzium ... bundle ... besi borok ... kalau aku jual Mat Gelap ni dekat kelin botoi agak-agak laku dak?
Agak-agak "cool" tak "species" ni?

Seja o primeiro a comentar


Media Pilihan Kebenaran Anda!!!

Nilaikanlah dengan kewarasan FIKIRAN ANDA

Nilaikanlah dengan kewarasan FIKIRAN ANDA

PERINGATAN TG NIK AZIZ BUAT MANUSIA SEJAGAT

  ©Template by Dicas Blogger.

TOPO