Rabu, Februari 11, 2009

DEMOKRASI TERPIMPIN : JAKUN @ BACUL

Ini adalah hakikat, terang atau suram Malaysia kini mengamalkan 'Dasar Demokrasi Terpimpin'. Terpimpin menjurus kepada satu pihak sahaja iaitu pihak Pemimpin Bacul.

Isu Pengharaman Ceramah seperti yang dilaporkan. Jelas membuktikan jakunnya negara kita bilamana menafikan kebangkitan manusia untuk mendapatkan maklumat tepat. Yang jelasnya maklumat yang hadir dikiblat-kiblat manusia dinegara jakun ini (media massa elektronik) masih berleluasa walaupun secara terangnya membawa propaganda sibacul yang tak bertamadun.

Amat2 tidak adil untuk mengharamkan Ceramah Umum dikalangan pihak lawan khususnya rakyat Perak yang sememangnya dahaga maklumat BENAR berbanding dengan maklumat PALSU saban hari di setiap rumah rakyat jelata.

Saya usulkan 'mengapa tak isytiharkan , DARURAT jika hak asasi rakyat jelata dinafikan dalam bersuara dan mencari KEBENARAN BERITA?????'

Apa pulak kata SUHAKAM dalam hal pengharaman ceramah atas dasar pencabulan hak rakyat tertama dinegeri PERAK???


*** sekali pandang kulihat Ketua Polis Negara yang kita cintai ini semacam salah seorang watak yang ada dalam filem Allahyarham Tan Sri P.Ramle : Sarjan Hassan... - fikirkanlah siapakah gerangan watak tersebut. "Jangan main radio ya Pakcik...nanti kepala potong"

Seja o primeiro a comentar


Media Pilihan Kebenaran Anda!!!

Nilaikanlah dengan kewarasan FIKIRAN ANDA

Nilaikanlah dengan kewarasan FIKIRAN ANDA

PERINGATAN TG NIK AZIZ BUAT MANUSIA SEJAGAT

  ©Template by Dicas Blogger.

TOPO