Rabu, Februari 16, 2011

KEMELUT MESIR: MOHON JAMINAN KERAJAAN


Kenyataan Media

KEMELUT MESIR: MOHON JAMINAN KERAJAAN

Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) meminta jaminan Kerajaan Negeri Perak berhubung kos tambang pemergian kembali pelajar-pelajar rakyat Negeri Perak yang kini dalam proses pulang ke tanah air akibat kemelut pergolakan di Negara Mesir yang masih belum memberikan jaminan kerana isu tersebut masih menghantui Ibu Bapa pelajar berkenaan, dalam masa yang sama tidak menafikan usaha membawa semua pelajar tersebut kembali ke tanah air sebagai usaha yang terbaik.

Perkara tersebut seperti terlepas pandangan pihak Kerajaan Negeri walaupun Kerajaan Pusat kini sedang berusaha membawa pulang semua rakyat Malaysia untuk pulang. Tetapi selepas ini akan timbul pula persoalan tentang kos tambang pelajar yang ingin kembali semula ke Mesir di atas tanggungan siapa? Apakah pendirian Kerajaan Negeri Perak bagi menjaga kebajikan pelajar Perak yang masih belum menamatkan pengajian mereka di sana?

DPPN Pk inginkan jaminan, bahawa Kerajaan Negeri Perak akan membayai kos tambang pergi semula mereka ke sana setelah kemelut Mesir berakhir. DPPN Pk amat bimbang dengan ketidak prihatinan Kerajaan Negeri bagi memastikan kebajikan semua pelajar Perak yang masih tertangguh pengajian mereka akan terabai akibat menanggung kos tambang diluar jangkaan mereka.

DPPN Pk berharap Kerajaan Negeri Perak dapat menjelaskan kedudukan sebenar, agar semua Ibu Bapa lega dengan jaminan bahawa Kerajaan Negeri Perak akan menanggung kos perbelanjaan kecemasan ini untuk semua pelajar Perak pulang semula menyambung pengajian mereka selepas berakhirnya kemelut di Mesir jika Kerajaan Pusat tidak menguruskan pemergian kembali mereka ke sana.

ZAWAWI HASSAN

Ketua,

Dewan Pemuda PAS Negeri Perak.

Seja o primeiro a comentar


Media Pilihan Kebenaran Anda!!!

Nilaikanlah dengan kewarasan FIKIRAN ANDA

Nilaikanlah dengan kewarasan FIKIRAN ANDA

PERINGATAN TG NIK AZIZ BUAT MANUSIA SEJAGAT

  ©Template by Dicas Blogger.

TOPO